,lombik mesterséges megtermékenyítés lombik program baba pippa blog lombik blog lombik baba meddő vagyok meddőség

Közvélemény kutatásom eredménye szerint a legfontosabb, amiket egy lombikos nő hallani szeretne egy sikertelen lombik után, az nem más, mint a figyelmes, megértő és kedves szavak. Ezzel szerintem nagy titkot nem árultam el, de tényleg csak ennyit. 

Anonim idézet:
Barátnőm írta mikor kiderült hogy nem sikerült. Hihetetlenül jól esett. "Nem írom azt, hogy tudom mit érzel, mert nem igaz. Soha nem voltam ilyen helyzetben, de tudd, hogy nagyon szeretlek...csak atölelni tudlak és veled együtt sírni, azután pedig segíteni nem feladni a reményt."

Vékony a határ, mert amilyen sebezhető ilyekor az ember, még a kedves és együttérző szavakat is lereszkedőnek érezhetik, de magamból kiindulva én nem szoktam.

Anonim idézet:
El sem tudom képzelni, min mentek keresztül, nagyon sok erőt, kitartást, szeretetet kívánok Nektek, és szurkolok, hogy sikerüljön és teljesüljön a vágyatok!

Nekem például külön jól esik, ha még érdeklődnek is a sikertelenség okáról és az elkövetkezendő időkről, hogy hogyan tovább. Ez olyan dolog, amiből tényleg érzem, hogy érdekli a téma és fontos a másik fèlnek megérteni, hogy éppen min megyek keresztül. Mindenki máshogy dolgozza fel a kudarcot, de a folyamat szerintem mindenkinél ugyanaz.

Azok az átkozott érzelmi lépcsők........

A sikertenség után rád telepszik a szomorúság és a sírás-amit senki sem lát-és csak ez, ami egy kicsit is megkönyebbülést hozhat. Később felváltja a düh.
Mérges vagy, mert megint nem sikerült és miért pont neked nem ? És különben is, másnak miért lehet természtes úton 2-3-4 gyereke is, míg Te csak egyetlen egyet szeretél és az istenért nem jön össze és szenvedsz a sorozatos kudarcba fulladt lombikok miatt?! A harmadik az elfogadás. Tudomásul veszed, hogy oké ez megint nem jött össze és felmosod magad az óriási önsajnálatból és erőt gyűtesz a következő lombikhoz. De ez a folyamat csak benned játszódik le, és a külvilág csak annyit lát belőle amennyit Te mutatsz.


lombik mesterséges megtermékenyítés lombik program baba pippa blog lombik blog lombik baba meddő vagyok meddőség

Akik nem lombikoznak szintén nehéz, mert nem tudhatják, hogy most te szeretnél e erről beszélgetni vagy sem. Azt gondolom, hogy nekünk kell irányítani a beszélgetés fonalát, amiből rájöhet az illető, hogy Te erre mennyire vagy nyitott. Összeségében mindennek az alapja a kölcsönös megértés és figyelem egymás iránt!
 

Sok ölelés

-Pippa-

Megtaláltok Facebookon is!