lombik lombik baba meddő meddőség mesterséges megtermékenyítés blog pippa nem adom fel erős vagyok baba lombikozok lombik blog

Sok pozitív esemény történt velem az utóbbi napokban, de megnyugodni egyenlőre mégsem merek.

Korábban említettem, hogy a 4. lombikunk kellős közepén tartunk. Nos, eltelt azóta jó pár nap és a végéhez közeledik. Sajnos az eddigi lombikok során nem tolongtak a tüszőim és a bennük lévő petesejtekből sem bővelkedtem. Minden estében 8-9 tüszőből 5 petesejt lett és épphogy kettőt be tudtak ültetni, fagyiba sosem maradt. Mind három esetben 2-3 nap múlva vissza is kaptam az embriókat. 

Először kezdetem úgy neki egy lombiknak, hogy azt éreztem, lelkileg üres vagyok. Még ideges sem voltam a stimuláció alatt. Csaknem unottan és monoton módon csináltam végig.

A mostani lombikkal kapcsolatban csak egyetlen egy vágyam volt, hogy most öt naposan kaphassam vissza a kis bogyóimat. Túl vagyok egy méhkarcoláson és valahogy úgy voltam vele, hogyha öt napos, erős kis harcos bogyókat kapok vissza, akkor nagyobb esélyem lesz. De az orvosom felvilágosított, hogy sajnos ez nem kívánság műsor. A beültetés napja függ az embriók számától és minőségétől is. Az eddigi lombikok során született kis pöttyeim, sajnos sosem feleletek meg ezeknek a kritériumoknak. Szóval az esélytelenek nyugalmával folytattam tovább. 

Eljött a leszívás napja. Mikor bekísértek a műtőbe, még akkor sem hittem abban, hogy az eddig hozott teljesítményem most talán jobb lesz..... Miért is hittem volna? Háromszor pont, ugyanazt azt eredményt hoztam.

Mostanában azon kaptam magam, hogy nem veszem észre az apróbb pozitív történéseket. Egyszerűen nem élem meg  a jó pillanatokat és nem tudok belőlük táplálkozni. Hagytam, hogy az apróbb jó dolgok csak úgy elsuhanjanak a fejem felett.
Hagytam, hogy minden gondolatomat a lombik felemésszen……..

Mikor kezdtem már magamhoz térni az altatásból azonnal mondták, hogy mennyi petesejtet tudtak leszívni. 10 tüszőből 10 petesejt! Az eddigiek duplája!!!! Abban pillanatban fel sem fogtam, csak potyogtak a könnyeim. Egyszerűen nem értettem mi történik? Ez most hogy? Teljes döbbenet és óriási boldogság volt. És sehogy nem értettem, hogy most miért más az eredmény? Másnap telefonáltam a biológusnak, ami egy újabb pozitív sokk volt. 7 embrió termékenyült meg, így már biztosan 5 naposan kapom vissza őket, és ha minden szuperál, még fagyiban is marad. Már csak pár nap és minden kiderül. Végre-végre nekem is sikerült valami, amit nagyon szerettem volna! 

lombik lombik baba meddő meddőség mesterséges megtermékenyítés blog pippa nem adom fel erős vagyok baba lombikozok lombik blog

Hihetetlen milyen szépen haladunk! Hamarosan viszont elkezdődik a rettegett és végeláthatatlan hosszúságúnak tűnő, bizonytalanságokkal teli két hét.
Az eddigieknél szinte már- már bekattantam és pattanásig feszültek az idegeim, de most úgy érzem, hogy eléggé összeszedett vagyok ahhoz, hogy most fegyelmezetten végig tudjam csinálni. 

Tisztában vagyok vele, hogy az eddig történt események nem nyújtanak biztos garanciát a sikerhez. Annyi viszont biztos, hogy ez által egy akkora pozitív löketet kaptam, ami elég lesz egy bizakodó és ígéretes folytatáshoz.

Már nem vagyok üres és csak halkan mondom, hogy talán bizakodni is merek egy kicsit…

Sok ölelés

-Pippa-