lombik[-] mesterséges megtermékenyítés[-] lombik program[-] baba[-] pippa[-] meddő vagyok[-] meddő[-] sikertelen lombik[-] lombikozok[-] nem adom fel[-] társ[-] hit[-] bizalom[-] támogatás[-]

A lombikkal való küzdelem, olyan szakasza az életemnek, ami sok mindent megváltoztatott bennem. Máshogy látok bizonyos dolgokat és olyan tapasztalatokat szereztem, ami már egy életére elkísér. Ez az út telis tele van szomorúsággal, csalódással és fájdalommal. Viszont ezen az úton nem vagyok egyedül. Van egy csodálatos, megértő férjem, aki mindig mellettem áll és van egy szuper családom, akik maximálisan támogatnak. Máshogy ez nem is menne.... Szerencsésnek mondhatom magam, hogy a férjem olyan kedves és odaadó. Mindig eljön velem a vizsgálatokra, még hacsak az autóban is tud várakozni és az ő hatásköre a szurik beadása is. Ha neki kell mennie vizsgálatra, szinte már örömmel teszi, mert végre azt érzi, hogy Ő is tehet, csinálhat valamit. Többször volt már olyan is, hogy kicsúszott a lábam alól a talaj és rám tört a “lombik-hiszti”- Ez nálam azaz állapot, amikor egyszerre vagyok dühös és szomorú - ami persze mindig rajta csattan, de Ő mindig türelmesen és fáradhatatlanul végighallgat. És még sorolhatnám ....Nagyon szeretem és soha nem tudok elég hálás lenni azért, hogy Ő van nekem!

Lombikos társaim nagy része is hasonlóan vélekedik és szintén egy egységet alkotnak a párjukkal, és egyenlő arányban osztoznak a megpróbáltatásokon. Kérdésemre, hogy a párkapcsolatukat megerősítette e a lombik vagy talán szakadék keletkezett köztük, az alábbi válaszokat kaptam:

-Mónika-

“Minket megerősített még jobban. Egy emberként küzdöttünk a célig, sőt a párom volt az, aki néhányszor lelket öntött belém, hogy ne akarjam feladni és őszintén leírom itt, hogy bizony sírtunk is együtt és sokkal jobb volt így ezek után felállni és újra kezdeni. Tiszta szívemből kívánom minden babáért küzdő párnak a csodát ”

- Zoé-

“A Mi házasságunk is jobb lett Tőle. Nagyon sokat támogattuk egymást, bár inkább bennem kellett tartani a lelket és pozitív oldalról nézni mindent, amiben a férjem nagyon helytálló volt. Ha kellett beadta a szurikat, ha nem kellett jönnie a klinikára, akkor is jött. Nagyon szeretem őt ezért (is) ”

- Niki -

Azt hiszem tőle jobbat nem is kaphattam volna az élettől. Mindig mellettem állt és ezt együtt csináljuk végig. Sajnos megtapasztaltuk milyen elveszteni egy pocaklakót, de azt hiszem ezt is átvészeltük ketten, EGYÜTT! Azért is hálás vagyok neki hogy, megmutatta nekem mekkora erővel bír a hit!

Korábban már írtam, hogy a férjeknek sem egyszerű a helyzete. Időnként előfordul, hogy nem értik meg, hogy mi zajlik le bennünk és mi lenne az, amivel igazán tudnának segíteni és támogatni. Egyszerűen nem tudnak a helyzettel mit kezdeni……Segíteni szeretnének, de valahogy mégsem érezzük úgy…..

- Valéria-

„Én mindenben maximálisan számíthatok a páromra ..ha kell orvoshoz kísér,injekciót bead..fizikálisan mellettem van,viszont lelkileg egyedül vagyok.. Lelkileg nem támogat egyáltalán.. És ez nekem fáj.. Tőle várnám a megértést leginkább a kudarcok után,de ezt nem kapom meg …”

Valahol azt olvastam, hogy azok a párkapcsolatok a legműködőképesebbek, amelyek két hasonló ember szövetségéről szólnak. Szerintem a mi a helyzetünkben ez hatványosan igaz. Fontos, hogy a bajban egymásba tudjunk kapaszkodni, együtt tudjunk teremteni, együtt tudjunk alkotni és együtt tudjunk működni.....

Ezúton is szeretném megköszönni mindazoknak, akik segítettek az őszinte történetükkel a cikk megírásában!

Sok ölelés

-Pippa-

Megtaláltok Facebookon is!